Aprobat de Guvern! Perimetrul de control al postului vamal Sculeni va fi extins cu circa 1,3 hectare

punct trecere frontiera sculeni.border.gov.md

Perimetrul de control al postului vamal Sculeni urmează a fi extins cu aproximativ 1,3 hectare – lot care va fi utilizat pentru suplimentarea pistelor de control și reamenajarea elementelor de infrastructură. Inițiativa Serviciului Vamal a fost susținută de către Executiv.

Potrivit Serviciului Vamal, demersurile de extindere a postului sunt corelate cu cele de implementare a proiectului de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”.

Proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de 10 mln. euro, beneficiarii căruia sunt Agenția Națională de Administrare Fiscală din România – Lider de Proiect și Serviciul Vamal al Republicii Moldova – Partener.

Prin aceste măsuri, Serviciul Vamal urmărește sporirea capacității de perfectare, iar în rezultat, accelerarea traficului transfrontalier de mărfuri și persoane, cu asigurarea concomitentă a rigorilor de control.

Postul vamal Sculeni este traversat zilnic de circa 2.000 de unități de transport, dintre care circa 350 sunt autocamioane.

You may also like

Comments are closed.

By