Aeroportul din Bali a fost redeschis! Circa 12.000 de turişti pot zbura de pe insula indoneziană

bandara-ngurah-rai-bali-ema-sukarelawanto-msl

Aeroportul internaţional Ngurah Rai din Bali a fost redeschis miercuri după amiază, la trei zile după ce a fost închis din cauza cenuşii eliberate în atmosferă de vulcanul Agung aflat pe punctul de a erupe.

Inţial, aeroportul urma să rămână închis până joi dimineaţă, dar vânturile favorabile au schimbat direcţia coloanelor de cenuşă eliberată în atmosferă şi care a fost considerată de autorităţi o ameninţare pentru aeronave, notează agerpres.ro.

Aproximativ 440 de zboruri au fost anulate, astfel că zeci de mii de turişti au rămas blocaţi pe insulă.

Muntele Agung, de peste 3000 de metri înălţime şi situat la aproximativ 75 de kilometri de principalele destinaţii turistice Kuta şi Seminyak, emite de câteva zile coloane groase de fum gri şi există temerea unei erupţii majore în orice moment.

O sută de autocare au fost puse la dispoziţie în Bali pentru a transporta călătorii blocaţi în mai multe destinaţii de unde pot zbura, cum ar fi Surabaya în Java de Est – aproximativ 13 ore cu maşina şi barca de Bali – sau chiar capitala Jakarta, în vestul Java.

Majoritatea turiştilor blocaţi în Bali sunt chinezi, urmaţi de australieni, indieni, britanici şi japonezi, a precizat biroul local pentru imigraţie.

Săptămâna trecută, Agung a aruncat în atmosferă coloane de fum cenuşiu, ceea ce experţii au numit o erupţie freatică, cu o expulzare bruscă şi violentă de vapori de apă, care ar putea provoca o erupţie majoră. Zeci de mii de oameni şi-au părăsit deja casele aflate în jurul vulcanului din estul insulei şi se estimează că până la 100.000 de oameni îşi vor părăsi locuinţele sau vor fi forţaţi să plece, au spus responsabili ai Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Ultima erupţie a Muntelui Agung datează din 1963 şi a provocat aproape 1.600 de decese, mulţi locuitori nefiind evacuaţi la timp.

You may also like

Comments are closed.

By