Vine iarna grea peste România. Când loveşte urgia

zapada iarna masini

Avertismentele specialiştilor în meteorologie cu privire la iarna grea care se anunţă în următoarele luni devin tot mai serioase. Vom avea parte de fenomene severe, cu episoade de ger, posibile ninsori abundente şi cel puţin două viscole, notează adevarul.ro.

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), Florinele Georgescu, a precizat într-o intervenţie televizată că vom avea parte de o iarnă severă, în care nu vor lipsi ninsorile abundente, gerul şi viscolul.

„Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente si bineînţeles despre episoadele de ger. Acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în care vremea să se încadreze în normalul vremii de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam. În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal să fie şi perioade cand temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului. În lunile ianuarie si februarie avem în medie cel puţin două vicole”, a spus Florinela Georgescu, director ANM.

Şi Elena Mateescu, director ANM, a vorbit în luna septembrie despre o iarnă 2017 a extremelor.

„Cu siguranţă dacă 2017 a fost un an al extremelor, ianuarie, fiind cea mai rece lună a anului, martie a fost foarte călduroasă, vara a fost una a extremelor, dar cu temperaturi peste normele climatologice, nu excludem ca şi iarna 2017-2018 să fie o iarnă a extremelor. În care să avem alternanţe semnificative, treceri de la zile foarte călduroase la zile în care instabilitatea atmosferică să fie semnificativă, să avem fenomene de viscol şi căderi de zăpadă, până la urmă sunt obişnuite într-un tipar de vreme extremă”, a precizat meteorologul.

You may also like

Comments are closed.

By