VIDEO // Un ucrainean, reținut la Cosăuți. Urma să exporte cupru în valoare de peste 300 000 lei

capture_0

Un bărbat de 35 de ani, cetățean al Ucrainei, la 20 octombrie 2017, a fost reținut în flagrant în timp ce intenționa să exporte ilegal prin punctul de trecere al frontierei de stat „Cosăuţi”, resturi şi deşeuri de cupru în valoare totală de peste 300 000 lei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Astfel, timp de 3 luni de documentare, ofițerii Direcției Investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că suspectul a exportat ilegal din Republica Moldova în Ucraina, o cantitate de metale neferoase în valoare de peste 3 000 000 lei.

În cadrul efectuării percheziţiilor la locul păstrării mărfii, precum şi în automobil, polițiștii au depistat şi ridicat: marfă (resturi şi deşeuri de cupru) fără documente de provenienţă, înscrisuri de ciornă referitor la activitatea persoanelor respective, telefoane mobile, două bancnote cu valoarea nominală a câte 100 dolari cu suspiciuni de a fi false.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 248 al 5 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Contrabanda” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By