PERCHEZIȚII antidrog în toată țara // 11 persoane au fost reținute, printre care „Faraonul” din Cahul și un student de la Academia MAI (UPDATE)

Screenshot_2

UPDATE // Alte trei persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor efectuate de forțele de ordine în raioanele din nordul țării (Căușeni, Edineț, Ungheni, Briceni, Drochia, Fălești, Bălți, Ocnița, Soroca, Telenești, Florești).

Totodată, au fost depistate și ridicate 7 kg de marijuana, 30 gr. amfetamină, 300 gr. hașiș, plante de cânepă, plante de mac uscate, 30 de pastile psihotrope (aprozolan, omeprozol), 10 gr. de etnobotanice, semințe de cannabis, 10 gr. heroină, obiecte destinate consumului de droguri, un pistol fără acte de proveniență, o armă de vânătoare cu țeavă lisă, două cartușe de la armă de vânătoare cu calibrul 16 mm, un revolver, 81 de cartușe cu cal.6 mm, un pistol pneumatic, 20 000 Euro și 16000 lei.

UPDATE // În urma operațiunii au fost reținute opt persoane. În raionul Cahul a fost reținut un bărbat de 46 de ani, anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni grave și deosebit de grave, recunoscut în lumea criminală cu autoritate, precum și trei complici, locuitori a mun. Chișinău, la care au fost depistate peste 1 kg de marijuană, dispozitive destinate consumului de droguri, arme și muniții, precum și utilaj destinat creșterii plantelor de cânepa și împachetării drogurilor prin vacuumare, informează Poliția RM.

În raionul Căușeni au fost reținute trei persoane, precum și un student al Academiei Ștefan cel Mare al MAI, care comercializau droguri de tip hașiș. La student au fost efectuate achiziții de control, iar drogurile au fost transmise investigatorului sub acoperire pe teritoriul Academiei.

Ca urmare a perchezițiilor au fost depistate plante de cânepă, un pistol fără acte de proveniență, cartușe de luptă de automat AK-47 deținute ilegal, obiecte destinate consumului de droguri, precum și droguri de tip hașiș.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați ei riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

viber_image352698

UPDATE // Perchezițiile au fost efectuate de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu Procuratura municipiului Chișinău Oficiul Principal, serviciile de investigații infracțiuni din cadrul Inspectoratelor de Poliție și alte oficii ale Procuraturii din teritoriu.

Oamenii legii au descins în această dimineață pe întreg teritoriul țării în cadrul unei operațiuni de amploare antidrog. În total, au loc 90 de percheziții: la Fălești, Briceni, Anenii Noi, Edineț, Orhei, Ungheni, Glodeni, Ialoveni și Chișinău.

Potrivit Publika.md, este vizată o grupare criminală din care fac parte o autoritate criminală de la Cahul, alias Faraon și un student de la academia MAI. Aceștia comercializau hașiș și alte stupefiante.

La moment, au fost reținute opt persoane, printre care “Faraon”, studentul și 3 persoane originare din Căușeni. Aceeași sursă menționează că au fost depistate peste 1 kg de marijuana, dispozitive destinate consumului de droguri, arme, muniții, precum și utilaj destinat creșterii plantelor de cânepă.

captură: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By