Un șomer și un om de afaceri din Edineț, reținuți. Au cerut o mită de 1200 de euro

mita

Un neangajat în câmpul muncii și un om de afaceri de la nord ar fi făcut trafic de influență în favoarea a doi cursanți de la o școală auto din Edineț, pentru a le elibera ilegal permise de conducere.

Potrivit denunțătorului, suspecții ar fi pretins și primit 1 200 de euro, susținând că au influență asupra membrilor Comisiei de examinare a candidaților pentru obținerea permisului de conducere din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din or. Edineț. Scopul era determinarea acestora să aprecieze doi cursanți, soț și soție, cu calificativul ”admis” la probele examenului de obținere a permisului de conducere pentru categoriile „B” și „C”. O parte din banii pretinși, 600 de euro, ar fi fost primită de cei doi încă în luna august curent.

Urmare a documentării cazului de către DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție, bănuiții de trafic de influență au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în privința lor urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 al. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 000 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By