Un nou Sector de Poliție la Buiucani. A fost renovat și modernizat la standarde europene

img_9926

Sectorul de Poliție nr.3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, a fost redeschis ieri. Sectorul a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu.

La eveniment au participat: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful IGP, Alexandru Pânzari, reprezentantul Ambasadei SUA la Chișinău James Pettit, Coordonatoarea rezidentă ONU și Reprezentantă permanentă PNUD în Moldova, Dafina Gercheva, angajați ai Poliției, locuitori ai sectorului Buiucani și alți invitați.

„Este o realizare deosebită pentru Poliție, dar și pentru țară. Sper că oamenii care se vor adresa aici, să primească din partea angajaților noștri, servicii de calitate și soluții pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Mulțumesc partenerilor, Ambasadei SUA, echipei PNUD pentru suportul și implicarea de care dau dovadă de fiecare dată. Să știți că ajutați prin toate aceste proiecte, nu doar Ministerul Afacerilor Interne, dar și întreaga societate”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

„Aceasta reprezintă un alt pas important pentru activitatea polițienească comunitară în Moldova. Evenimentul de azi aduce poliția mai aproape de oamenii pe care îi servesc. Când lucrăm împreună, facem societățile noastre mai prospere, mai democratice și mai sigure pentru familiile noastre”, a spus James Pettit, Ambasadorul SUA la Chișinău.

img_9835_0

img_9859_1

img_9873

În incinta sectorului de poliție, alături de angajații forțelor de ordine, vor activa, de asemenea, reprezentanții Centrului Internațional „La Strada”, care vor oferi asistență, consiliere și ajutor specializat și calificat victimelor violenței în familie, precum și victimelor violenței, exploatării sau hărțuirii sexuale.

img_9907_0

Renovarea și modernizarea sectorului de poliție nr. 3 Buiucani a fost posibilă cu suportul oferit de Ambasada SUA în Republica Moldova și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului ”Suport pentru reforma poliției din Republica Moldova”, implementat de PNUD.

Valoarea totală a asistenței oferite de Ambasada SUA și PNUD pentru renovarea și dotarea sectorului de poliție este de 170 mii USD.

You may also like

Comments are closed.

By