Un minor din Telenești, reținut! Jefuia persoane de bijuteriile din aur (VIDEO)

foto-19

Poliţiştii sectorului Ciocana ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut un minor de 17 ani, originar din raionul Teleneşti, pentru că ar fi comis un şir de jafuri pe teritoriul capitalei, deposedând mai multe persoane de bijuteriile din aur.

Pe parcursul lunii septembrie, la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Ciocana s-au adresat patru persoane după ajutor, comunicând că, ar fi fost jefuite.

Bănuitul sustrăgea lănţişoarele din aur în mod deschis de la gâtul victimelor apoi fugea într-o direcţie necunoscută. Ulterior bijuteriile sustrase erau vîndute la lombarduri. Conform acestei scheme, individul ar fi adus pagube materiale celor patru victime în sumă de peste 18 000 lei.

Bunurile sustrase, urmează a fi ridicate şi returnate victimelor.

De asemeni minorul mai este implicat în alte două cazuri similare în sectoarele Botanica şi Râşcani din capitală.

În cadrul audierilor bănuitul şi-ar fi recunoscut acţiunile criminale, fiind cercetat în stare de libertate pentru jaf. Pentru asemenea infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede pedeapsa cu privare de libertate pentru un termen de până la 7 ani.

Totodată, poliţiştii urmează să verifice şi legalitatea achiziţionării bijuteriilor de către lombardurile unde au fost predate bunurile sustrase.

You may also like

Comments are closed.

By