Un fost ofițer, luat de mascați după ce a fost eliberat din Penitenciarul 13. Figurează într-un alt dosar (VIDEO)

Screenshot_6

Procurorii PCCOCS, cu suportul angajaților Direcției Antidrog a INI, dar și a doi mascați ai Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”, l-au reținut astăzi pe fostul ofițer DOS, Vitalie Lozovanu, care timp de un an a fost încarcerat în Peniteciarul Nr.13 din Capitală fiind inculpat într-un dosar pentru trafic de droguri.

Astăzi, 26 octombrie, Lozovanu urma să fie eliberat din Penitenciar, după ce timp de un an magistrații nu i-au pronunțat sentința, însă la ieșirea din instituția de detenție, acesta a fost reținut de oamenii legii într-un alt dosar. Momentul când Lozovanu este reținute de către mascați la ieșirea din penitenciar a fost surprins de un reporter al portalului Today.MD.

Fostul polițist este suspectat de trafic de influență și acte de corupție. Lozovanu a fost escortat la sediul PCCOCS, unde îi vor fi aduse învinuirile și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Potrivit sursei, Vitalie Lozovanu a fost reținut la data de 26 octombrie 2016, împreună cu alte 12 persoane, dintre care un lucrător medical, după ce procurorii din cadrul PCCOCS în colaborare cu angajații Direcţiei Antidrog a INI au efectuat 28 de percheziții într-un dosar privind traficul ilicit de heroină.

Gruparea a fost documentată de oamenii legii timp de trei luni, timp în care s-a stabilit că aceștia ar fi făcut „afaceri” cu heroina care era adusă prin contrabandă pe teritoriul Moldovei și prin intermediul lui Lozovanu, iar ulterior era livrată furnizorilor, dintre care doi chelneri de la un club de noapte și a un medic.

Dumitru Ștefârță declara atunci că această grupare a reușit să vândă o cantitate de aproximativ jumătate de kilogram de heroină, din care au obținut o sumă de aproximativ 700 de mii de lei, iar 90 la sută dintre acești bani erau încasați de colaboratorul de poliție care a fost reținut, restul de 10 la sută — de către ceilalți intermediari.

You may also like

Comments are closed.

By