ULTIMA ORĂ // Un avion cargo s-a PRĂBUŞIT în Oceanul Atlantic: Patru moldoveni au murit, alți doi – răniți (VIDEO)

Screenshot_4

Un avion s-a prăbuşit sâmbătă în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, situat în Coasta de Fildeş, afirmă surse citate de BBC News şi de cotidianul Le Figaro. Cel puţin patru persoane au murit, iar alte şase au fost rănite, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

La bordul avionului cargo, de tip Antonov, se aflau zece persoane. Conform unor surse oficiale din Coasta de Fildeş citate de 20Minutes.fr, de BFMTV şi de BBC News, cele patru victime sunt cetăţeni moldoveni, alţi doi moldoveni şi patru francezi au fost răniţi.

Două dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Bilanţul a fost confirmat de administraţia Aeroportului Felix Houphouet Boigny din Abidjan.

Avionul cargo s-a prăbuşit în Golful Guineea, situat în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe Aeroportul internaţional Félix Houphouet Boigny din Abidjan. Accidentul aerian a avut loc în condiţii de ploaie torenţială.

Avionul cargo transporta echipamente militare ale armatei franceze. Aeronava era utilizată de armata franceză în cadrul Operaţiunii antiteroriste „Barkhane”, efectuată în zona Sahel, au declarat surse oficiale sub protecţia anonimatului. Armata franceză are o bază militară în oraşul Abidjan.

UPDATE // Avionul care s-a prăbuşit aparţine companiei aeriene din Moldova, Valan International Cargo Charter şi a fost produs în anul 1975. Informaţia a fost confirmată pentru Publika.md de reprezentantul Valan Igor Zagrebelinîi. Amintim că un elicopter al aceleași companii a fost doborât, în 2015, în Afganistan. Atunci 18 membri ai echipajului, printre care trei moldoveni, au fost luaţi prizonieri.

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By