Șoferii nu vor mai fi opriți de poliție fără motiv. PD cere Guvernului să pună capăt abuzurilor în trafic

politia.jpg5

Liderul PD, Vlad Plahotniuc se declară nemulțumit de abuzurile care au loc în traficul rutier pe motiv că șoferii sunt opriți de către polițiști neîntemeiat. Partidul Democrat a solicitat Guvernului să se ia măsurile de rigoare în acest sens.

În ultima perioadă tot mai des este semnalat de către societatea civilă și mass media abuzul în trafic a unor reprezentanți ai Inspectoratului de Patrulare. Am cerut în urmă cu ceva timp colegilor din Guvern să vină cu o analiză, și am aflat, că în cadrul procesului de reformă de acum câțiva ani, sute de polițiști, a căror atribuție reală era să patruleze și să asigure ordinea publică, s-au recalificat după bunul lor plac în agenți ai poliției de patrulare. S-a constatat, că în loc de 300 de agenți de patrulare, astăzi avem peste o mie, și toți nu fac altceva decât să oprească mașini fără motiv, care devin în realitate hărțuire a oamenilor și generatoare de corupție. Împreună cu colegii, am solicitat de la responsabilii din Guvern să ia măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri”, a declarat Plahotniuc.

În același timp, liderul PD a menționat că trebuie să fie sancționați doar șoferii care au încălcat regulile circulației rutiere.

Conducătorii auto, care încalcă, care au consumat alcool sau se comportă violent la volan trebuie să fie rapid identificați și sancționați, desigur cu respectarea tuturor normelor legale. Pentru unii șoferi nedesciplinați nu trebuie să sufere toți”.

You may also like

Comments are closed.

By