3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

România // Minerul dat dispărut în explozia de la Uricani a fost găsit decedat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Minerul dat dispărut în urma exploziei de la mina Uricani a fost găsit decedat, a declarat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat.

Patru mineri au fost surprinși, luni dimineață, într-o deflagrație produsă pe o galerie a minei Uricani, din Valea Jiului.

Cei trei răniți vor fi aduși la București — doi la Spitalul de Arși, iar al treilea, la Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’.

Minerii prezintă arsuri ale căilor respiratorii și pe mâini, picioare și față, a declarat directorul Spitalului de Urgență Petroșani, dr. Alin Vasilescu.

“Una dintre victime prezintă arsuri pe 35 — 40% din suprafața corpului, iar cel de-al doilea miner are arsuri pe 8% din suprafața corpului. Arsurile sunt pe față, mâini și picioare. De asemenea, victimele prezintă arsuri ale căilor respiratorii“, a precizat dr. Alin Vasilescu. Cel de-al treilea miner este rănit ușor, notează Agerpres.ro.

Cel de-al patrulea miner surprins de deflagraţie a fost localizat la trei ore şi jumătate după producerea accidentului.

”Minerul a fost localizat la o distanţă de aproximativ 100 de metri, în subteran. Se realizează întărirea echipei de salvatori şi vor începe acţiunile de evacuarea a acestuia. Nu prezintă semne vitale, dar nici nu putem declara decesul. Decesul poate fi declarat doar de către un medic”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, citat de Mediafax.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au deschis un dosar având ca obiect accidentul de la Uricani, a anunțat Parchetul General.

sursa foto: mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img