Rezultatele PERCHEZIȚIILOR antidrog de marți // 12 persoane – reținute, 62 – cercetate în libertate, 3 șoferi de taxi – prinși drogați (VIDEO)

photo_2017-10-19_10-09-28

În cadrul operațiunii de amploare care a avut loc marți în țară au fost reținute 12 persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 – 46 de ani, suspectate de comercializarea drogurilor.

Perchezițiile s-au desfășurat în perioada 17 – 18 octombrie 2017, de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu Procuratura municipiului Chișinău Oficiul Principal, Serviciile de investigații infracțiuni din cadrul Inspectoratelor de Poliție și alte oficii ale Procuraturii din teritoriu.

Totodată, 62 de persoane sunt cercetate în stare de libertate, în privința acestora au fost acumulate probe și depistate droguri păstrate la domiciliu.

În cadrul operațiunii, forțele de ordine au efectuat 95 de percheziții, în 26 de raioane ale Republicii Moldova.

Ca rezultat al perchezițiilor efectuate au fost sechestrate peste 14 kg de marijuană și plante de cânepă, mac, hașiș, heroină, amphetamină, methamphetamine, pastile psihotrope, produse etnobotanice, precursori destinați producerii drogurilor, valoarea totală fiind de aproximativ 2.500.000 lei. La fel, au fost depistate și lichidate două laboratoare de producere a drogurilor dislocate în raioanele Ialoveni și Ungheni.

De asemenea, poliția a depistat și ridicat 7 pistoale și un revolver, 3 arme de vânătoare, o armă pneumatică cu țintă optică, cartușe de luptă pentru automat AK-47 calibrul 7,62 mm, cartușe calibru 6 mm și 16 mm, toate deținute ilegal.

La fel, au fost documentate cinci persoane în stare de ebrietate la volan, provocată de consumul stupefiantelor, trei din ei activau în calitate de șoferi de taxi.

Persoanele reținute au rol de organizatori și intermediari în comercializarea drogurilor, fiindu-le incriminată comiterea infracțiunii prevăzute de art. 217/1 alin 4 Cod Penal. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat riscă” închisoare de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By