Reacția lui Dodon după jurământul depus de Eugen Sturza

22688084_2138387409520586_455256629802460763_n

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție după ceremonia, de astăzi, de învestire a noului ministru al Apărării Eugen Sturza. Într-un mesaj pe Facebook, șeful statului scrie că „actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice”.

„Prin faptul că nu le-am permis celor din guvernarea democrată să forțeze mîna președintelui, i-am adus în situația ca ei să utilizeze din nou ultimul as din mînecă pe care îl au – Curtea Constituțională. Însă precedentele pe care democrații au îndrăznit să le creeze vor deveni instrumentul din cauza căruia tot ei vor avea de pătimit. Vor fi loviți de bumerangul pe care l-au lansat. Îi asigur pe cetățeni și pe partenerii străini că nici Guvernul, nici majoritatea parlamentară a democratilor nu vor putea nici de acum încolo să exercite presiune politică asupra președintelui țării”.

Igor Dodon mai spune că nu se va lăsa dus din funcție cu una cu două și că unicele „soluții” de salvare a Republicii Moldova sunt alegerile anticipate, o majoritate parlamentara socialistă și statul prezidențial.

You may also like

Comments are closed.

By