Racolau persoane și le impuneau să cerșească pe străzile din Chișinău

cersetor

Un bărbat de 58 de ani și soția acestuia de 35 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, sunt suspectați de trafic de fiinţe umane.

Ca urmare a investigațiilor s-a stabilit că, de patru luni, suspecții împreună cu alte persoane neidentificate, aflându-se pe teritoriul mun. Chișinău, exploatau persoane pentru practicarea cerşetoriei.

În acest sens, suspecții au recrutat și adăpostit două persoane social vulnerabile cu deficiențe fizice, care zilnic erau transportate în locurile aglomerate de pe străzile din capitală, unde erau impuse să practice cerșitul.

Timp de o zi, victimele acumulau circa 400-500 de lei fiecare, ulterior banii erau luaţi de către suspecți și utilizați în scopuri personale.

La moment, femeia se află în arest preventiv pentru 30 de zile, iar bărbatului i-a fost atribuit statut de învinuit și cercetat în stare de libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” riscă de la 7 la 15 ani.

De asemenea, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Poliția intervine cu un apel către cetățeni, dacă observați persoane care cerşesc și vă par suspecte anunțați imediat Poliția.

You may also like

Comments are closed.

By