Premierul Filip vrea să-i „pună la punct” pe taximetriștii care activează ilegal

aeroport taxi

Prim-ministrul Pavel Filip se declară nemulțumit de serviciile de taxi prestate ilegal în Chișinău, în special, la cele de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Premierul a menţionat că putem organiza zeci de forumuri de business, festivaluri de vin și alte acţiuni de promovare a ţării, însă toate eforturile vor fi în zadar, din cauza impresiei proaste despre Moldova, formate în momentul în care oaspeții intră în țară, chiar la Aeroportul Internațional. Potrivit lui Pavel Filip, șoferii acostează obraznic pasagerii, până la ieșire de pe Aeroport, deservesc cu mașini fără plăcuțe speciale, nu eliberează bonuri de plată, lasă de dorit şi starea tehnică, dar şi aspectul interiorului automobilelor.

„Avem toate instrumentele la îndemână pentru a face ordine, pentru a face regulă. Cum o să vorbim despre majorări de salarii, despre majorări de pensii, despre investiţii sociale, dacă nu oferim bonuri de plată. Asta ar însemna că banii se folosesc ilegal”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Premierul a menţionat că a solicitat să fie luate măsuri pentru aducerea în albia legală a activității taximetriștilor, însă cerința sa nu a fost auzită. În acest sens, Pavel Filip a solicitat Ministerului Economiei şi Infrastructurii să formeze un grup de lucru cu implicarea tuturor instituţiilor responsabile pentru găsirea soluţiilor viabile pentru eliminarea acestei probleme.

„Există Agenția Transport Auto, Serviciul Fiscal, vă rog să interveniți și să faceți regulă în acest sens. La Aeroport trebuie să existe rânduri electronice, nu trebuie taximetriștii să negocieze cum le place lor”, a adăugat Pavel Filip.

You may also like

Comments are closed.

By