Poliţia din Rio de Janeiro a împuşcat mortal o turistă spaniolă

imagen

Poliţia din Rio de Janeiro a anunţat luni că a împuşcat accidental o turistă spaniolă care vizita un cartier rău famat din metropola braziliană, iar femeia a decedat la spital din cauza rănilor, relatează site-ul france24.com.

„O maşină a trecut de o blocadă a poliţiei în favela Rocinha, iar poliţiştii au deschis focul, fără să ştie că era vorba despre un turist. În cadrul verificărilor ulterioare, s-a constatat că vehiculul era pentru transportul turiştilor. O femeie spaniolă a fost rănită şi a fost transportată la spitalul Miguel Couto, dar a decedat din cauza rănilor”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Incidentul a avut loc la un oră distanţă de o intervenţie în forţă a poliţiei care a vizat mai mulţi traficanţi de droguri din cartierul Rocinha, o zonă rău famată care nu poate fi controlată de către autorităţi. În urma confruntărilor, doi poliţişti au fost spitalizaţi, iar mai multe arme au fost confiscate, citează Mediafax.

Potrivit unei surse din cadrul anchetei, victima a fost identificată drept Maria Esperanza Ruiz Jimenes, în vârstă de 67 de ani. Ambasada Spaniei în Brazilia a anunţat că a luat legătura cu autorităţile.

You may also like

Comments are closed.

By