PD anunță că va face alianță cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral

plahotniuc

Liderul PD, Vlad Plahotniuc a criticat, astăzi, partidele de dreapta pentru faptul că au intrat prematur în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2018. Totodată, Plahotniuc a declarat că, în cazul în care nu vor schimba abordarea în perioada imediat următoare, „s-ar putea să fim puși cu toții în fața unei situații extrem de periculoase pentru viitorul RM”.

Observăm cu surprindere atitudinea periculoasă a unor partide de dreapta, care transmit un mesaj negativ și agresiv electoratului PDM. Ei se dau în spectacol făcând anunțuri categorice că nu vor face alianță cu PDM, o abordare pe care noi o considerăm prematură, pripită și naivă. Nu este deloc bine ce fac. Au mai făcut-o în alegerile prezidențiale precedente și au îndepărtat exact o parte din electoratul care ar fi asigurat câștigarea câștigul alegerilor de către candidatul de dreapta. Le cerem să nu facă a doua oară greșeala asta, pentru că de această dată costurile politice sunt mult mai mari pentru viitorul Republicii Moldova.

În context, democratul a anunțat că formațiunea pe care o conduce va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral.

Am propus astăzi ca la ședinta Consiliului Național Politic al PD, care va avea loc până la sfârșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție prin care să stabilim clar că Partidul Democrat va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral. Partidul Democrat nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până la campania electorală și nici în campania electorală. Partidele de dreapta nu sunt adversarii noștri politici. PD însă va fi un adversar categoric al acelor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european al țării, spre anularea acordurilor semnate cu UE și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală a direcției de dezvoltare a țării. Vă asigur că acești adversari vor simți cu adevărat energia noastră, dar și capacitatea noastră de luptă, în fiecare zi, până în alegeri, dacă va fi cazul.

You may also like

Comments are closed.

By