Minor de 14 ani, bănuit de jafuri stradale şi escrocherii

foto-7

Poliţiştii sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au identificat un minor de 14 ani, fiind bănuit de comiterea unui şir de jafuri stradale şi escrocherii. El s-a dovedit a fi fără loc permanent de trai şi se află în grija rudelor, fiind anterior plasat de mai multe ori de către poliţişti în centrele de plasament temporar pentru minori, de unde ulterior fugea.

Conform primelor informaţii şi circumstanţe acumulate, minorul ar fi fost implicat la comiterea a cel puţin şase jafuri în stradă sau în lifturi, precum şi într-un caz de escrocherie. Pagubele evaluate de către victime ar fi de aproximativ 20 000 lei.

Bănuitul ar fi acţionat pe stradă, cât şi în ascensoarele blocurilor de locuit. De obicei, el deposeda potenţialele victime doar de telefoane mobile, după care dispărea într-o direcţie necunoscută. Victimele, care s-au adresat la poliţie după ajutor, s-au dovedit a fi două femei cu vârstele de 34 ani şi 64 ani, precum şi patru minori cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani, declarând că ar fi fost jefuiţi pe stradă sau în momentul când intrau în lift. Potrivit primelor date constatate bănuitul ar fi vândut telefoanele mobile ale victimelor unor persoane necunoscute la preţuri simbolice.

În acest context, poliţiştii urmează să expedieze materialele probatorii acumulate către Oficiul Procuraturii din sectorul Ciocana conform competenţei, pentru desfăşurarea acţiunilor de urmărire penală sub aspectul art.187 “Jaf” Codul Penal. Conform legislaţiei penale în vigoare este aplicată pedeapsa cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Poliţiştii continuă investigaţiile în vederea stabilirii complicităţii lui în alte cazuri analogice, iar cetăţenii sunt rugaţi să alerteze Poliţia Capitalei prin intermediul serviciului 902, atunci când au surprins persoane implicate la săvârşirea infracţiunilor stradale.

You may also like

Comments are closed.

By