Ministerul de Externe confirmă: În accidentul aviatic din Africa au murit patru moldoveni

40952465_403

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă decesul celor patru moldoveni, după accidentul aviatic de ieri produs în Coasta de Fildeș. Deocamdată Ministerul nu a comunicat identitatea victimelor, urmând ca autoritățile ivorene și franceze să transmită aceste informații.

„Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului, iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrjirilor medicale. Ministerul menține legătura cu autoritățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun în asemenea situații”, se spune în comunicatul instituției.

avion africa moldoveni.jpg5

avion africa moldoveni abidjan.jpg555

Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

Conform informațiilor preliminare, obținute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de sâmbătă, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de ploi torențiale.

Pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic în Coasta de Fildeș, prim-ministrul Pavel Filip convoacă astăzi, 15 octombrie, începând cu ora 11.00, celula de criză. După şedinţă Prim-ministrul va face declaraţii de presă.

You may also like

Comments are closed.

By