26.2 C
Chișinău
Wednesday, June 23, 2021

Mesajul lui Năstase privind blocul comun cu Maia Sandu, plin de frustrări și laude aduse propriului partid

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Partidul Acțiune și Solidaritate a dat curs invitației insistente a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr de a face bloc comun pentru alegerile parlamentare. Deși este anume ceea ce-și dorea Andrei Năstase, acesta abia spre seară a venit cu o reacție. Iar răspunsul politicianului, plasat pe Facebook, îi trădează frustrările.

Aproape tot mesajul este o odă propriului partid și meritelor atribuite sie. Abia spre final, Năstase bagă în seamă răspunsul celor de la PAS, dar nu scapă ocazia să se poziționeze în față.

”Oferta noastră către PAS datează cu 11 octombrie 2016. A fost reiterată în câteva rânduri pe parcursul anului ce s-a scurs de atunci, fiind orientată spre eficientizarea eforturilor comune, maximizarea rezultatelor în alegeri, realizate prin unitatea, reciprocitatea și paritatea celor două partide”, scrie liderul Platformei DA.

Năstase abordează, ca printre altele, principalul mesaj din răspunsul PAS – că listele electorale vor fi formate în baza unei evaluări făcute de societatea civilă ”pentru a se asigura că pe listă vor fi incluşi cei mai potriviţi şi integri candidaţi” și își tradează frustrările și umilința din precedenta campanie, când a fost lăsat în umbra Maiei Sandu.

”Decizia cu privire la modul de participare sau neparticipare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje, amânată aidoma celei cu privire la participarea cu un candidat comun în prezidențialele din 2016 și trebuie să fie parte a unui efort și agendă comune de lungă durată, nu ocazională, cuprinzând următoarele cicluri parlamentar, local și prezidențial”, scrie Năstase.

Năstase nu poate uita nici de cel mai recent sondaj realizat de ”societatea civilă”, mai ales că a fost deja ”coborât” sub pragul electoral de către partenerii Maiei Sandu, care l-au creditat cu 1% rating.

Este vorba despre aceeași societate civilă care, potrivit unui adjunct al lui Năstase, Alexandru Slusari, ar fi trucat sondajele din toamna anului trecut și nu l-a lăsat pe Andrei Năstase să devină candidat unic al opoziției la alegerile prezidențiale.

sursa: timpul.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img