Lovitură devastatoare pentru PLDM de la UE! Moldova, pedepsită din cauza modului în care partidul lui Filat și Maia Sandu au gestionat justiția

filat sandu

Uniunea Europeană a sistat ajutorul financiar pentru susținerea reformelor în sectorul justiției din cauza modului în care Partidul Liberal Democrat a administrat Ministerul Justiției.
Potrivit unui comunicat al Delegației UE în Moldova, ”UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient”.

De menționat că în 2014, Ministerul Justiției era condus de reprezentanți ai PLDM, colegi cu actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

După ședința Guvernului, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a confirmat că finanțarea europeană pentru domeniul pe care îl conduce a fost sistată din cauza problemelor din trecut.

”Uniunea Europeană a anunţat în mijlocul lunii septembrie că din cauză că în anul 2014 şi în anul 2015 guvernarea la acel moment nu a dedicat resurse și angajament suficient pentru a realiza strategia de reformă în justiţie, toate acţiunile fiind realizate cu întârziere, din motivele respective, banii planificați pentru acele perioade nu vor fi debursați”, a spus Cebotari, citează Democracy.md.

You may also like

Comments are closed.

By