Încă 4 candidați, propuși de Moldova pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO

Audience Tchiragov et autres c. Arménie

Ministerul Justiției a încheiat a doua rundă a concursului de selectare, la nivel național, a candidaților pentru trei funcții de juriști secunzi la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța). Alți 4 candidați au promovat concursul, iar dosarele lor vor fi transmise Consiliului Europei (CoE) pentru selectarea finală.

Aceștia sunt: Gurin Marin, Bologan Dumitrița, Comerzan Diana și Petroman Ludmila. Amintim că, finaliștii primei runde a concursului de selectare sunt: Revencu Ruxanda, Iurco Tatiana, Apostol Lilian și Sotnic Cornel. Ministerul Justiției va propune candidaturile lor pentru funcțiile menționate. Ulterior, CoE va organiza concursul final pentru desemnarea învingătorilor.

Prima rundă a concursului a fost anunțată pe 31 mai, iar a doua pe 18 august curent. Juriștii delegați nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai CoE. Ei vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor depuse împotriva țării noastre.

Durata inițială a contractului va fi de un an, cu posibilitatea prelungirii pe un nou termen. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite, în exclusivitate, printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By