Gata cu traficul aglomerat din capitală? Numărul inspectorilor de patrulare care dirijează circulația în intersecții aglomerate a sporit

politia4

Numărul inspectorilor de patrulare care dirijează circulația în intersecții aglomerate a fost majorat, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Potrivit lui, echipajele de patrulare vor fi concentrate pe segmentele cu risc sporit de accidente și ambuteiaje.

„Ați observat că în fiecare dimineață, în fiecare seară, atunci când sunt ambuteiaje, noi avem oameni în stradă care încearcă să fluidizeze traficul rutier. Noi avem deja angajați ai poliției dimineața și la amiază la trecerile de pietoni, la toate liceele din municipiul Chișinău”, a declarat Alexandru Jizdan în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul a relatat că MAI lucrează la elaborarea unui concept care ar prevedea implicarea voluntarilor în procesul de reglementare a traficului rutier, concept realizat împreună cu ONG-urile locale.

Este de precizat faptul că în ultimele zile la cele mai aglomerate intersecții din Chișinău au fost observați mai mulți agenți de patrulare care se ocupau de fluidizarea traficului în orele de vârf, când se formează ambuteiaje.

You may also like

Comments are closed.

By