Fiscul s-a luat de centrele comerciale din țară. Inspectorii au depistat abateri

Screenshot_6

În această săptămână, angajații Serviciului Fiscal de Stat verifică centrele comerciale din țară. Operațiunea a luat start luni, fiind efectuate circa 70 de controale în cinci centre comerciale.

În cadrul operațiunii s-au înregistrat următoarele abateri: lipsa MCC – 6 cazuri (suma amenzilor aplicate – 42 000 lei; neutilizarea MCC – 23 cazuri (amenzi – 115 000 lei); existenţa unei sume de mijloace băneşti excedente – 13 cazuri (amenzi aplicate – 65 000 lei); neprezentarea la prima cerere de documente necesare SFS în timpul controlului – 9 cazuri (amenzi – 45 000 lei).

Screenshot_3

Screenshot_5

Screenshot_4

În acest context, SFS lansează un apel către persoanele care comercializează diverse produse să se conformeze legislației în vigoare și să activeze în conformitate cu cerințele acesteia.

Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amendă (pentru încălcări admise la disciplina de casă (art.254), Codul fiscal stabilește sancțiuni de la 5000 până la 7000 lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora (art.253 (1), Codul fiscal stabilește sancțiuni de 5000 lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de până la 4500 lei).

Pe parcursul primei jumătăți a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat 2572 controale operative, pe teritoriul municipiului Chișinău, în rezultatul abaterilor constate fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste 6,5 milioane lei. Printre ilegalități se numără: neutilizarea mașinii de casă și control, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător și comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora.

You may also like

Comments are closed.

By