Filip îi răspunde lui Dodon, care este deranjat de reforma Guvernului: Și-a terminat treaba la Președinție și vrea la guvernare?

filip

Prim-ministrul Pavel Filip califică drept populiste și manipulatorii criticile aduse de Președintele Igor Dodon reformei Guvernului. Potrivit lui Filip, reformele privind reducerea numărului de ministere și a cadrelor este susținută nu doar de majoritatea cetățenilor, lucru confirmat de ultimele sondaje, dar și de partenerii externi ai țării.

„Președintele Igor Dodon și-a terminat treaba la Președinție și vrea la guvernare?

În ultima perioadă e preocupat să propună candidați la funcția de ministru, acum brusc a realizat că ar mai vrea să se implice puțin și în reforma guvernului, asta desigur după ce ea a fost făcută și implementată deja. Cuvântul care descrie cel mai bine reacția președintelui Dodon pe subiectul reformei Guvernului este populism și manipulare.

Reforma guvernului, reducerea în jumătate a numărului de ministere, este susținută și apreciată de marea majoritate a cetățenilor, conform ultimelor sondaje de opinie, dar și de partenerii noștri externi, care ne-au oferit cu generozitate expertiza lor în elaborarea strategiei privind această reformă”, scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Totodată Filip critică intenția lui Dodon de a forma un „sfat” al specialiștilor care urmează să fie plătiți din bani „extrabugetari”, după cum a declarat Președintele. Premierul îl recomandă, dacă tot are atâți bani, să preia finanțarea cheltuielilor Președinției, astfel încât să economisească banii statului.

„De fapt, cred ca președintele a vrut să le dea cetățenilor noutatea cea mare, că el va avea un „sfat al specialiștilor”, oameni pe care îi va plăti din surse „extrabugetare”. Dacă are aşa de mulți bani extrabugetari, îi propun să renunțe integral la banii de la buget pe care Guvernul îi alocă pentru acoperirea cheltuielilor Președinției, ar fi o economie importantă”, a adăugat prim-ministrul.

Amintim că Președintele Igor Dodon a criticat recent Reforma Guvernului, inițiată de cabinetul de miniștri. Potrivit acestuia, reforma lovește în mai mulți specialiști care sunt nevoiți să rămână fără lucru.

„Reforma Guvernului lovește în mii de profesioniști din administrația publică. Aceștia sunt nevoiți să părăsească locul de muncă, pentru a fi înlocuiți de persoane fără experiență, lipsite de competența necesară, multe dintre ele afiliate Partidului Democrat. Așa abordare este inacceptabilă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

You may also like

Comments are closed.

By