Explozie la Kiev // Două persoane au murit. Un parlamentar și un analist politic, răniți (FOTO/VIDEO)

77_tn

O explozie produsă miercuri seara la Kiev s-a soldat cu doi morți și doi răniți. Incidentul a avut loc la intrarea în clădirea postului de televiziune „Espreso”.

Potrivit presei ucrainene, printre răniți se numără deputatul Igor Mosiciuc, din partea Partidului Radical, și analistul politic Vitali Bala, care se află în stare critică. În urma deflagrației a murit bodyguardul deputatului și un bărbat care trecea prin apropiere. Acesta a decedat în această dimineață la spital, scrie gordonua.com.

1_103

Aceeași sursă menționează că deputatul ar fi rămas în viață datorită bodyguardului său care l-ar fi împins în momentul exploziei. Paza de corp a lui Igor Mosiciuc avea un copil mic, iar soția acestuia este însărcinată.

Martorii spun că explozibilul ar fi fost plasat într-o motocicletă parcată în fața televiziunii.

65_tn

Partidul Radical a catalogat incidentul drept o „tentativă de asasinat”, acuzând „servicii secrete inamice” că ar fi pus la cale această acţiune.

48_tn

Mosiychuk a fost închis în perioada 2011-2014, fiind acuzat de legături cu un grup „terorist” ultranaţionalist. Politicianul a fost eliberat în februarie 2014, după amplele proteste violente în urma cărora preşedintele prorus Victor Ianukovic a fost îndepărtat de la putere, fiind nevoit să fugă în Rusia, notează Mediafax.

You may also like

Comments are closed.

By