Exemplu dat de Traian Băsescu Maiei Sandu: ”Fac alianțe cu toți care-s pro-Vest prin program asumat. De corupție să se ocupe procurorii și judecătorii”

basescu maia sandu

Fostul președinte al României Traian Băsescu îi sugerează liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, să renunțe la denigrarea Republicii Moldova peste hotare. Băsescu nu împărtășește nici tactica Maiei Sandu în ceea ce privește o eventuală alianță postelectorală cu Partidul Democrat, scrie Ziarul Național.

Politicianul a declarat vineri, la o conferință de presă, că nu poți să nu recunoști că au fost făcute progrese resimțite de populație. Politicianul a adus drept exemplu discursul Maiei Sandu de la un forum din Vilnius.

Mesajul transmis de Maia Sandu a fost de genul că în R. Moldova nu se face nimic, că în R. Moldova e dezastru. Ne simțeam toți, cei care susținuseră R. Moldova, foarte rău. Am susținut R. Moldova să semneze Acordul de Asociere, să fie liberalizat regimul de vize. Aici puteți să spuneți toți ce vreți, dar să nu recunoști că ați făcut și ceva bun, cu costuri pentru populație, e o mare greșeală. Asta a fost întâmplarea de la Vilnius”, a declarat Băsescu.

Acesta a precizat că a susținut-o și o susține în continuare pe Maia Sandu, chiar dacă face și greșeli.

Tipul acesta de politicieni, care-și denigrează țara, sunt foarte rar întâlniți. Poate doar în câteva țări din Europa de Est. Nu o să-i vedeți niciodată pe vestici să facă asta. Vă dau un exemplu. Ați auzit măcar un scâncet al Angelei Merkel sau al altor politicieni din Germania după scandalul cu mașinile WV? Nu a fost niciun scâncet împotriva celor de la WV care au înșelat prin emiterea certificatelor de poluare. Și atunci, de ce noi să ne umplem de zoaie? Aceste greșeli au avut costuri foarte mari pentru populație. La asta trebuie să ne gândim când ne denigrăm țara”, a adăugat fostul președinte de peste Prut.

În alt context, Băsescu s-a referit și la declarația Maiei Sandu, care a spus că nu va face în niciun caz o coaliție postelectorală cu PD.

Nu cred că trebuie să spui că mai întâi eradicăm corupția și pe urmă mergem în UE. Nu poți să stopezi procesele democratice, chiar dacă însăși corupția afectează democrația. Nu poți să stopezi aceste procese spunând mai întâi să nu fie niciun corupt și pe urmă o să fac alianțe. Fac alianțe cu toți care-s pro-Vest prin program asumat. De corupție să se ocupe procurorii și judecătorii”, subliniază fostul președinte al României.

You may also like

Comments are closed.

By