Dodon, la discuție „amicală” cu ambasadorul român, Daniel Ioniță. A transmis și o scrisoare pentru Iohannis

dodon ionita

Președintele Igor Dodon l-a primit, astăzi, la Președinție, pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

„Cu Excelența Sa, Daniel Ioniță, am mai avut cîteva discuții amicale și productive, despre necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre, atît în domeniul economic, cît și în cel cultural”, a scris Dodon pe Facebook.

Dodon l-a asigurat pe Daniel Ioniță că „relațiile moldo-române sunt și vor rămîne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”.

În cadrul întrevederii, șeful statului i-a înmînat Ambasadorului Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă.

Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”.

22815084_2146908602001800_8428617524733646552_n

You may also like

Comments are closed.

By