Directorul ANRCETI, Grigore Varanița, și-a dat demisia. Filip a cerut crearea unei comisii de anchetă

varanita

Directorul Agenției Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI), Grigore Varanița, a depus cerere de demisie. Anunțul a fost făcut de către premierul Filip în cadrul ședinței Guvernului de astăzi.

Demisia lui Varanița vine ca urmare a unor solicitări din partea primului ministru în adresa instituției cu privire la calitatea proastă a serviciilor de telefonie mobilă.

„La ședința trecută am solicitat să veniți cu un raport pe tot ce se întâmplă, pe respectarea condițiilor de licență de către operatorii de telefonie mobilă. Am primit acest răspuns de la dvs. Și faptul că astăzi vom aproba demisia directorului Agenței, nu înseamnă că problema s-a rezolvat”, a spus premierul.

Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de raportul prezentat și a cerut să fie creată o comisie de anchetă care să vadă pe ce s-au bazat autorii atunci când l-au elaborat.

Dvs ați uitat că eu am avut un mandat la ANRCETI. Să scrieți minciuni, nu face față unei agenții. Din scrisoarea dvs. că ANRCETI a monitorizat respectarea de către furnizori a condițiilor ș.a.m.d., eu doar cunosc că Agenția nu are echipamentele necesare pentru a face acest lucru. Între timp am vorbit cu cei de la Centrul Național pentru Frecvențe Radio care nu au fost solicitați anul acesta pentru a petrece măsurări. Am spus și data trecută, nu stați comod în fotoliile de la Agenție și să vă bazați pe rapoartele prezentate de operatori. Eu, personal, pot să vă arăt drumurile pe care cade rețeaua și nu este legătură”, a adăugat Filip.

Filip așteaptă un răspuns concret în ședința următoare a Guvernului.

You may also like

Comments are closed.

By