DETALII despre tragedia aviatică în care au decedat patru moldoveni (VIDEO)

avion africa moldoveni abidjan

Premierul Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic în Coasta de Fildeş, din care fac parte reprezentanţi ai MAEIE şi ai Autorităţii Aeronautice Civile. Conform raportului, avionul Antonov se pregătea de aterizare când s-a prăbușit la 500 de metri de aeroportul din Abidjan, în Coasta de Fildeș. Piloții aveau experiență de peste 20 de mii de ore de zbor, iar aeronava a fost reparată la Kiev, în 2005, iar în februarie 2017, specialiștii de la Antonov au verificat aeronava la Chișinău.

Aeronava se afla în procedură de aterizare pe aeroportul din Abidjan, neajungând la pistă circa 500 de metri. În acel moment era furtună și descărcări electrice. Piloții aveau o experiență impunătoare, de peste 20 de mii de ore de zbor. De asemenea cunoaștem, din raportul prezentat, că aeronava era în stare de navigabilitate bună. Ultima verificare majoră a fost realizată în 2017, conform standardelor impuse de constructori”, a declarat Pavel Filip.

Printre persoanele decedate se numără: comandantul echipajului – Litovka Evgheni, pilotul secund – Șicanov Alexandru, inginerul de bord – Pavel Besedin și un alt membru al echipajului – Dmitrii Melniciuc.

Premierul a dispus repatrierea cetățenilor moldoveni decedați, dar și deplasarea de urgență în Abidjan a unui grup de experți pentru elucidarea circumstanțelor tragediei, care urmează să ajungă luni în Coasta de Fildeș.

Am dispus asigurarea tuturor acțiunilor necesare pentru deplasarea de urgență în Abidjan și sper că echipa de experți deja mâine va fi la locul accidentului.

Amintim că avionul Cargo s-a prăbuşit sâmbătă, la ora 08.24, în Oceanul Atlantic. Patru moldoveni au murit, iar alte şase persoane au fost rănite. În total, la bordul aeronavei se aflau 10 persoane: șase moldoveni și patru francezi.

Avionul cargo transporta echipamente militare ale armatei franceze. Aeronava prăbușită aparține companiei moldovenești Valan International Air Cargo.

You may also like

Comments are closed.

By