Colaborare internațională în dosarul tentativei de asasinat împotriva bancherului rus Gherman Gorbunțov

gorbuntov

Procurorii PCCOCS au anunţat astăzi că în baza noilor evoluţii din cadrul dosarului penal au fost expediate autorităţilor Marii Britanii comisii rogatorii, ancheta urmând a fi desfăşurată în colaborare cu instituţiile de drept londoneze. Astfel, acest fapt permite organelor abilitate audierea noilor martori și a învinuitului în acest caz.

Solicitarea părții moldovenești vine după ce organizatorul atentatului asupra lui Gorbuntov, Ion Druță, alias “”Pisateli”, și-a recunoscut vina, iar în urma declarațiilor sale, DOSARUL CAPĂTĂ UN NOU CONTUR. Dezvăluirile au fost făcut în cadrul unei conferințe de presa, organizată de Procuratură.

Potrivit PCCOSC, dosarul a avansat în acțiuni de investigație, în urma stabilirii noilor circumstanțe. Totul vine după afirmațiile oficiale ale lui Druță în cadrul anchetei. “Pisateli” nu doar că și-a recunoscut vina, dar a și vociferat numele comanditarului, care este primarul de Bălți, Renato Usatii. Potrivit lui Pisateli, anume el a organizat gruparea care urma să execute ordinul politicianului fugit acum la Moscova – acela de a-l elimina fizic pe Gorbunțov. Printre cei care făceau parte din acest grup se numără și killerul Vitalie Proca, condamnat în România pentru o altă tentativă de omor, dar și finul lui Druță, Valeriu Halupa.

În urma solicitării parții moldovenești de organizare a comisiei rogatorii, acum, anchetatorii din Londra pot cu ușurintă sa efectueze noi acțiuni de investigație în dosarul pentru omor, deschis în cazul lui Gorbunţov.

23140184_1937099989638910_755322869_n

You may also like

Comments are closed.

By