24.2 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

CNA și procurorii anticorupție au reținut un tânăr din Taraclia. Practica „luări de mită”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un tânăr din raionul Taraclia a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență.

Cazul a ajuns în vizorul DGT “Sud” a CNA după ce denunțătorul a invocat faptul că, suspectul împreună cu o persoană necunoscută, ar fi pretins inițial 4 500 de lei pentru înmatricularea la școala auto, apoi încă 1 000 de euro pentru promovarea examenului teoretic și practic. Cei doi susțineau că pot influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto, în vederea eliberării permisului de conducere pentru categoriile „B” și „C”.

Urmare a măsurilor speciale de investigație şi acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. După reținere a fost efectuată percheziția corporală a bănuitului, în cadrul căreia sumele de 600 de euro şi 600 de lei, bani transmiși sub controlul CNA, au fost predați benevol.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img