Bilanțul inundațiilor din Vietnam a ajuns la 60 de morți

imageResize

Bilanțul inundațiilor produse de o puternică depresiune tropicală în centrul și nordul Vietnamului a ajuns la 60 de morți și 31 de răniți. Alți 37 de oameni sunt în continuare dispăruți, conform unui anunț făcut sâmbătă de autoritățile vietnameze, transmite DPA.

Unsprezece dintre victimele din provincia Hoa Binh au murit joi dimineața, în timp ce dormeau, după ce casele lor au fost înghițite de o alunecare de teren, conform Comitetului național vietnamez pentru prevenirea dezastrelor naturale. Alte șapte persoane sunt date dispărute în acest incident, citează Agerpres.ro.

Autoritățile au descoperit vineri și cadavrul unui reporter al Agenției de presă vietnameze care a fost luat de viitură de pe un pod în timp ce transmitea despre inundații. Deocamdată nu au fost găsiți doi grăniceri dați dispăruți după ce mașina lor a fost luată de ape marți noaptea, în timp ce soldații aveau misiunea de a verifica măsurile anti-inundații în câteva puncte din provincia Thanh Hoa.

diseaster_9972

Inundațiile care s-au produs în această săptămână în Vietnam, începând de luni, sunt cele mai grave din ultimii ani, a declarat ministrul agriculturii Nguyen Xuan Cuong, citat de televiziunea de stat din Vietnam.

Aproximativ 330 de case au fost distruse complet de ploile puternice și de alunecările de teren în această săptămână, iar alte aproximativ 34.000 de locuințe au fost avariate de ape. Peste 17.500 de oameni au fost evacuați.

_98278425_6e4d1be5-1d57-409d-b035-05f6a0981c74

Localnicii au suferit și importante pierderi în gospodării. Conform autorităților, aproximativ 6.000 de porci, vaci și bivoli au murit, precum și peste 200.000 de păsări de curte. Peste 22.000 de hectare cultivate cu orez au fost devastate de viituri.

23_9

Inundațiile au afectat și șapte dintre cele 77 de provincii din Thailanda, vecinul Vietnamului de la vest, a informat joi Departamentul pentru prevenirea dezastrelor din Thailanda. Peste 480.000 de hectare de teren au fost afectate din Thailanda, a menționat sursa citată.

You may also like

Comments are closed.

By