Automobilul cecenului care ar fi plănuit asasinarea lui Putin, ciuruit de gloanțe. Soția acestuia a fost împușcată în cap (VIDEO)

43_main

Un bărbat cecen acuzat că ar fi plănuit asasinarea preşedintelui rus Vladimir Putin a fost rănit în picior în urma unui atac produs luni lângă capitala ucraineană Kiev, iar soţia acestuia a fost împuşcată mortal.

Adam Osmaiev și Amina Okuieva, care era participantă la operațiunea antiteroristă din Donbas, se aflau într-o maşină în apropierea unei căi ferate de la periferia Kievului, în momentul în care mai multe persoane au deschis focul asupra autoturismului.

Adam Osmaiev a declarat că se întorceau dintr-o regiune a Ucrainei la Kiev, iar în momentul când au ajuns la trecerea de cale ferată din localitatea Glevaha au fost atacați.

„Un glonț i-a nimerit Aminei în cap. Am continuat deplasarea cum am putut, pentru că au tras și în motor, după care mașina s-a oprit. Am încercat să-i acord primul ajutor Aminei, dar i-au nimerit în cap”, a spus Osmaiev pentru LB.ua.

Poliția a calificat incidentul drept omor la comandă.

Incidentul reprezintă al doilea atac asupra lui Adam Osmaiev din acest an, după ce în luna iunie un bărbat înarmat a deschis focul asupra cecenului, dar atacatorul a fost împuşcat de către Amina Okuieva.

Osmaiev şi Okuieva au participat ca voluntari pentru armata ucraineană în lupta împotriva rebelilor proruşi. Autorităţile ruse l-au acuzat pe Osmaiev de participare la un complot al rebelilor ceceni pentru uciderea lui Vladimir Putin în 2012, în cadrul unui atentat plănuit în centrul Moscovei.

Rusia a cerut Ucrainei extrădarea lui Adam Osmaiev, dar autorităţile de la Kiev au refuzat să facă acest lucru, anunţând că aşteaptă o decizie în acest sens din partea Curţii Europene a Drepturilor Omului, notează Mediafax.

You may also like

Comments are closed.

By