Atenționări de călătorie în Franța și Spania

biometrics-sec06-l

Persoanele care doresc să călătorească în Republica Franceză sunt informate că autoritățile locale vor menține controalele la frontiere până pe 30 aprilie 2018 controalele la frontiere, în contextul amenințărilor teroriste.

Controalele la frontiere au fost restabilite conform dispozițiilor articolelor 25 și 27 din Codul frontierelor Schengen, după atentatele care au avut loc la Paris în 13 noiembrie 2015, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Externe de la București.

De asemenea, Ministerul atenționează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania cu privire la peste 100 incendii active de vegetaţie, din care 16 sunt situate în proximitatea unor zone locuite, care afectează regiunea Galicia, aflată în Nord-Vestul ţării.

Valul de incendii s-a soldat, până la acest moment, cu însemnate pagube materiale, iar autorităţile au dislocat în zonă efective militare şi ale forţelor de protecţie civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

Cel puţin 39 persoane au murit, iar cel puţin 63 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat în ultimele zile nordul Spaniei şi Portugalia. Potrivit autorităţilor, 36 de persoane au murit în centrul şi nordul Portugaliei, iar alte şapte persoane au fost date dispărute. Alte trei persoane au murit în nord-vestul Spaniei, în provincia Galicia, în urma incendiilor de vegetaţie.

Pompierii din cele două ţări se luptă cu peste 100 de focare de incendiu, Peninsula Iberica confruntându-se cu o toamnă neobişnuit de călduroasă. Uraganul Ophelia, deşi şi-a pierdut din intensitate, a contribuit şi el la extinderea incendiilor, au avertizat meteorologii.

You may also like

Comments are closed.

By