Angajatul unui schimb valutar, atacat în parcul de lângă Catedrală. I-au furat geanta cu peste 900 mii lei. Suspecții, reținuți (VIDEO)

ppppppppp

Poliția a fost alertată de către un bărbat de 33 de ani, angajat al unui schimb valutar din Capitală, în data de 29 septembrie. Acesta le-a spus polițiștilor că, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, prin parcul Catedralei Mitropolitane din mun. Chișinău, două persoane necunoscute l-au atacat și deposedat de geanta personală, în care se aflau peste 900 mii lei.

Ca urmare a investigațiilor și vizionării înregistrărilor pe pe camerele video din adiacentul locului atacului, oamenii legii au stabilit că suspecții erau înarmați cu un electroșoc. Aceștia, după comiterea infracțiunii, au urcat într-un automobil de model „BMW”, închiriat anterior, cu plăcuțe de înmatriculare care nu coincideau automobilului dat.

În data de 3 octombrie, suspecții au fost depistați și reținuți în timp ce se deplasau cu automobilul pe traseul Orhei – Telenești.

În urma perchezițiilor efectuate în automobil, a fost depistat electroșocul, folosit la comiterea infracțiunii, care a fost ridicat și împreună cu automobilul, anexat la cauza penală în calitate de corp delict.

La moment, suspecții, de 25 și 33 de ani, sunt reținuți pentru 72 de ore. Aceștia, anterior au săvârșit infracțiuni similare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.188 alin.(5) din Codul penal. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Tîlhărie” riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 15 ani.

Investigațiile au fost efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiului Buiucani, ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu cei de la Inspectoratul de Poliție Buiucani.

You may also like

Comments are closed.

By