VIDEO // Percheziții în câteva locuințe de la Botanica // S-au găsit pistoale, cartuşe, grenade şi droguri

fotofoto

Ofițerii de investigații a IP Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în colaborare cu angajații Procuraturii mun.Chişinău oficiul Botanica au documentat şi deconspirat acțiunile criminale ale unui grup criminal specializat în păstrarea armelor de foc şi drogurilor în cantităţi deosebit de mari, în special „amfetamină”, „cocaină”, „heroină”, „extazy”. Membrii grupului s-au dovedit a fi, locuitori ai capitalei cu vârstele de 23 și 32 de ani, consumatori de stupifiante.

Acţiunile lor criminale au fost documentate timp de 2 luni de către angajații procuraturii și poliţiei sectorului Botanica, fiind efectuate achiziții de control.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, au fost depistate: 4 kg de substanţă narcotică de tip Hidroponică, 3000 pastile Extazy, 2 kg de substanţă narcotică XLR-11, 1 kg de substanţă narcotică COCAINĂ, 200 gr. de substanţă narcotică Amfetamină, mijloace băneşti dobîndiţi în urma comercializării substanţelor narcotice, inclusiv bani marcaţi în sumă de 10 000 lei, 2 pistoale de tip revolver şi un pistol sub formă de stilou, deţinute ilegal, 80 de cartuşe, 1 grenadă de tip „F1”, 4 cîntare electronice de mici dimensiuni, 4 telefoane mobile utilizate în scopul săvîrşirii infracţiunii, aparate artizanale de preparare şi inhalare a substanţelor narcotice.

Învinuiţii au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By