„Vanea Pisateli” vorbește despre implicarea lui Renato Usatîi în tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov (VIDEO)

Screenshot_8

Jurnaliștii proiectului „Zeppelin Investigation”, care au publicat în seara zilei de luni filmul „Asasin în lege. *Erată”, au discutat cu interlopul Vanea Pisateli despre mai multe subiecte, inclusiv implicarea lui Renato Usatîi în organizarea asasinatului omului de afaceri Gherman Gorbunțov.

Astfel, Pisateli a povestit și cum l-a scăpat actualul primar de Bălți pe killerul Vitalie Proca de justiția din Moscova, achitând o sumă de 150 mii dolari, ca acesta să nu ajungă la Londra sau în România, unde era cercetat pentru tentativele de omor comise și să nu discute cu anchetatorii despre ambele cazuri. Usatîi, căutat prin Interpol pentru comandarea atentatului asupra lui Gorbunțov, se temea că ancheta va stabili cine stă în spatele crimei.

La fel, Vanea Pisateli, aflat acum în detenție, a relatat cum Usatîi a folosit o persoană interpusă, un anumit Oleg (care este de fapt interlopul ucrainean Timoha) care a realizat un video în care își asuma vina lui Proca pentru atacurile comise. În tot acest proces, potrivit lui Pisateli, Usatîi colabora cu jurnalistul proiectului RISE România Mihai Munteanu, care pregătea un film documentar în care-i spăla imaginea actualului primar al municipiului Bălți.

Video transmis lui Munteanu a fost filmat în Transnistria. ”El (Usatîi) mi-a dat acest film. Eu l-am transmis lui Mihai. (Usatîi) a trimis un băiat de-al lui, care a venit și a făcut filmul”, spune Pisateli. Mai mult, acesta este convins că în imagini apare un alt om, nu Timoha, prezentat drept Oleg. ”Nu-i el acolo (în video), eu îl cunosc”, precizează interlopul. Acesta mai destăinuie că o altă autorități criminale, Clifford, i-a transmis textul de la Usatîi, care urma să fie citit în fața camerei telefonului, ca ”dovada” fabricată în Transnistria să fie prezentată apoi lui Mihai Munteanu, scrie politics.md.

Reamintim că în seara zilei de luni, proiectul „Zeppelin Investigations” a publicat un documentar care relatează istoria tentativei de de asasinare a lui Gherman Gorbunțov, avută loc la Londra, dar și persoanele implicate în acest caz, figurant principal fiind Renato Usatîi.

You may also like

Comments are closed.

By