Uraganul Irma a crescut în intensitate și a provocat deja primele pagube. Cum se vede din spațiu (VIDEO)

h_53749669-1024x676

Uraganul Irma a crescut în intensitate, ajungând la categoria a 5, cea mai puternică pe scara Saffir-Simpson. Astfel, uraganul a devenit „extrem de periculos”, fiind mai puternic decât Harvey, care a devastat statele Texas și Louisiana, relatează Reuters și BBC News.

Uraganul Irma a provocat deja primele pagube în mai multe insule din Caraibe, respectiv pe insula franceză Saint-Barthélémy şi pe cea franco-olandeză Saint-Martin. Mai multe locuințe au rămas fără acoperișuri, iar numeroși copaci au fost puși la pământ. În Guadalupe, 8.000 de case nu au curent electric, iar mai multe drumuri au fost distruse.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunţat despre dispariția a trei cetățeni români. Ei se aflau pe insula St. Marteen şi nu mai pot fi contactaţi.

Uraganul continuă să traverseze Caraibele, urmând să lovească statul Florida la sfârșitul săptămânii, potrivit previziunilor meteorologilor. În așteptarea urgiei, a fost declarată stare de alertă pe Insulele Virgine, în Porto Rico şi în Florida, scrie Libertatea.ro.

Irma este deja mai puternic decât uraganele Luis (1995, în St-Martin), Hugo (1989, soldat cu 15 morţi în Guadeloupe) şi Harvey, care a devastat recent Texasul şi Luoisiana, omorând zeci de oameni.

Uraganul Irma se află la circa 440 km de Antigua și este însoțit de rafale de vânt de 280 km/h, deplasându-se cu o viteză de 22 km/h, a anunțat serviciul meteorologic cu sediul la Miami.

Locuitorii din Kew West, Florida, au primit ordin de evacuare, iar turiștii au fost îndemnați să părăsească zona, mai ales că se așteaptă întreruperea zborurilor internaționale.

Uraganul Irma amenință Statele Unite la nici două săptămâni de la trecerea devastatoare a uraganului Harvey, care a provocat pagube de până la 180 de miliarde de dolari.

You may also like

Comments are closed.

By