Un recidivist din Turcia, arestat la Chișinău. Și-a mușcat pașaportul cu dinții pentru a deteriora amprentele digitale

Screenshot_5

Angajații Poliției de Frontieră au zădărnicit planurile unui cetățean al Turciei, dat în căutare internațională pentru comiterea unui omor. Acesta a încercat să părăsească Republica Moldova în baza unui pașaport fals. În prezent, străinul este plasat în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din capitală, până va fi luată decizia extrădării acestuia.

Reținerea a avut loc la începutul lunii septembrie. Prin sala VIP a punctului de trecere a frontierei ”Aeroportul Internațional Chișinău”, s-a prezentat pentru deplasarea în Irak, cu ruta charter, un bărbat de 21 de ani. La controlul de frontieră, tânărul s-a legitimat cu un pașaport, eliberat de autoritățile din Irak.

În timpul procesării datelor din pașaport, bărbatul avea un comportament agitat, astfel s-a decis verificarea minuțioasă a pașaportului. Polițistul de frontieră a depistat că actul era contrafăcut. Pentru ca să nu poată fi identificat al cărui stat aparține, bărbatul a recurs la deteriorarea amprentelor digitale, prin mușcarea cu dinții.

La scurt timp, în conlucrare cu subdiviziunile MAI, Procuratura municipală, structurile internaționale, inclusiv FBI, s-a reușit stabilirea identității tânărului, fiind vorba despre un cetățean al Turciei.

Screenshot_7

Conform informației deținute, în 2015 persoana dată a înjunghiat fatal un bărbat într-un centru comercial din Turcia, și a încercat în același an să intre în Republica Moldova cu un paşaport fals. Și în cazul precedent, a fost prins de polițiștii de frontieră, însă pentru a nu fi atras la răspundere, cetățeanul turc a încercat să mituiască angajatul Poliției de Frontieră, cu o sumă de cinci mii de euro. Fapta sa a fost sesizată la Procuratura anticorupție, în urma căruia tânărul a fost reţinut şi condamnat la doi ani de pușcărie. El şi-a ispăşit pedeapsa într-o închisoare din R. Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By