Un poliţist de la „Fulger” şi un civil, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

fulger fb sabina roibu

Un inspector operativ al Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”al IGP, împreună cu un civil, neangajat în cîmpul muncii, vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Inculpaţii au fost reţinuţi acum o lună de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, după ce doi soți au reclamat acţiunile ilicite ale acestora.

În cursul acţiunilor de urmărire penală s-a constat că, sergentul de poliţie, acționînd în complicitate cu o altă persoană, au pretins și primit de la denunţători 1200 de euro, susţinînd că pot influența anumiţi angajați ai Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău să evalueze pozitiv cunoștințele practice ale soţilor pentru eliberarea permiselor de conducere de categoria „B”.

În cadrul urmăririi penale poliţistul nu și-a recunoscut vina, în timp ce complicele său a încheiat cu procurorul acord de recunoaștere a vinovăției.

În prezent, angajatul BPDS „Fulger” este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

Pentru cele incriminate, norma penală prevede închisoarea de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

foto: Facebook / Sabina Roibu

You may also like

Comments are closed.

By