9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Un om de afaceri, bănuit că a abuzat sexual un băiat dintr-un gimnaziu din Chișinău. Directorul instituției ar fi dat „acordul” (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un băiat aflat sub tutela unui gimnaziu-internat din Capitală ar fi fost abuzat sexual de un om de afaceri. Toate au pornit din primăvara anului trecut, după ce directorul instituției de învățământ ar fi dat acordul acestor fărădelegi. Potrivit PCCOCS, pe atunci băiatul avea 14 ani.

„S-a stabilit că, începând cu luna mai 2016, un cetățean din mun. Chișinău, un om de afaceri, a „selectat” un copil, aflat sub tutela unei instituții de învățământ (copilul pe atunci avea 14 ani). Directorul acestui gimnaziu-internat a facilitat cunoștința acestui bărbat cu respectivul copil, după care bărbatul a început să-i ofere diverse cadouri, facilități, îl plimba prin Chișinău, prin diferite locuri de agrement, pentru ca în vara anului 2016 să închirieze un apartament în mun. Chișinău și a început să locuiască împreună cu acest copil. S-a stabilit că au avut loc acțiuni cu tentă sexuală din partea adultului”, a declarat adjunctul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Valeriu Bodean.

În cadrul investigațiilor, în data de 18 septembrie, au fost efectuate percheziții la domiciliul abuzatorului, dar și în incinta instituției. În rezultat, directorul, de 45 de ani, și abuzatorul, de 40 de ani, au fost reținuți și au primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Potrivit lui Bodean, în prezent se investighează anumite fapte comise de directorul gimnaziului în perioada anilor 2009-2011, cînd unii elevi au fost maltratați la indicația directorului sau nemijlocit de către acesta. Copiii erau pedepsiți astfel pentru unele abateri disciplinare sau nereușite la studii.

În cazul în care se va dovedi vinovăția acestora, ei riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau pușcărie pe viață.

De menționat că, legea nu permite unui minor aflat în tutela statului să părăsească instituția.

Momentul reținerii:

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img