Un angajat de la Primăria Chișinău, reținut. A cerut o mită de 12 000 de lei

mita_0

Un angajat al Primăriei municipiului Chișinău, specialist în cadrul Serviciului civil de alternativă al Preturii sectorului Râșcani, a fost documentat de ofițerii CNA și procurori într-un caz de corupere pasivă.

Potrivit materialelor anchetei, funcționarul ar fi pretins și primit 12 000 de lei de la rudele unui tânăr, sub pretextul că-i va organiza serviciul civil și, ulterior, perfectarea livretului militar, în condițiile în care băiatul a refuzat satisfacerea serviciului militar în termen.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Bănuitul este cercetat penal în temeiul art. 324 alin. 1 Cod Penal al Republici Moldova. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția, funcționarul riscă până la 7 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 6000 unități convenționale. Totodată, acesta ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By