Un angajat al IP Botanica a fost reținut de SPIA și PCCOCS

untitled

Angajații Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a Procuraturii Generale au reținut la data de 28 septembrie curent, un polițist din cadrul IP Botanica, acesta fiind bănuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 173 Cod Penal al RM.

Potrivit plângerii victimei, bănuitul a manifestat un comportament abuziv și neadecvat unui funcționar public cu statut special, cu scopul de a o determina la raporturi sexuale.

Secția urmărire penală a SPIA al MAI a pornit o cauză penală în vederea stabilirii vinovăției sau nevinovăției bănuitului, documentării și cercetării tuturor circumstanțelor acestui caz.

Polițistul este, actualmente, reținut conform prevederilor art. 166 al Codului de procedură penală al RM, pe un termen de 72 ore.

Pentru această infracțiune, potrivit legislației, bănuitul riscă pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 650 la 850 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By