Ucis de gazele de la must! Un bărbat din Cahul a fost găsit fără suflare în beci

beci

Serviciul de Dispecerat 901 Sud a fost alertat în seara zilei de ieri, 17 septembrie. Un bărbat de 86 de ani din satul Roșu, raionul Cahul, a fost depistat în beci fără suflare.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost depistat de către vecini, care au alertat oamenii legii.

Se presupune că bărbatul, care era stăpînul gospodăriei, s-a intoxicat cu dioxid de carbon, degajat în urma procesului de fermentare a vinului.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sînt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci cînd mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumînare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumînării. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci cînd presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acesta este primul caz de intoxicație cu dioxid de carbon, înregistrat în această toamnă în toată țara.

You may also like

Comments are closed.

By