Trei moldoveni falsificau vize pentru America. Au fost plasați în arest preventiv

Screenshot_14

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în comun cu Procuratura municipiului Chișinău au identificat trei moldoveni implicați în fabricarea vizelor false pentru SUA. Este vorba despre trei tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani.

Șmecheriile celor trei au ieșit la iveală, după ce o tânără ce urma să plece în Italia, s-a legitimat la Aeroport în baza unui pașaport moldovenesc în care era aplicată o viză SUA și care nu corespundea standartelor legale. Falsul depistat a fost confirmat și de către reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în R. Moldova.

În cadrul audierii, tânăra a declarat că nu știe nimic, afirmând că i-a fost perfectată viza de către un conațional stabilit în SUA și pe care îl cunoștea de pe rețelele de socializare.

Ulterior, în cadrul investigațiilor au fost identificați și autorii. Fiecare tânăr avea rolul său în infracțiune, iar profitul atingea suma de 5000 dolari SUA.

În prezent, doi dintre tinerii au fost reținuți și se află în izolatorul de detenție preventivă, pe numele acestora fiind emis un mandat de arest de 20 de zile pentru fiecare. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani pentru organizarea migrației ilegale.

Măsurile speciale de investigație continuă, pentru stabilirea altor persoane care au beneficiat de aceste servicii, precum și figuranții de peste hotare implicați în acest caz.

Screenshot_13

You may also like

Comments are closed.

By