Sute de CADAVRE au fost găsite într-o groapă la un orfelinat din Scoția condus de măicuțe catolice

orefelinat-catolic-maicute-465x390

Cel puţin 400 de copii şi nou-născuţi din fostul orfelinat scoţian Smyllum Park, gestionat de măicuţe catolice au fost aruncaţi într-o groapă comună fără să ştie nimeni de ea. Smyllum Park Orphanage este una dintre instituțiile examinate de Scottish Child Abus, privind abuzul asupra copiilor aflați în îngrijire.

Corpurile lor au fost îngropate într-o groapă comună anonimă. În acest fel transpare întâmplarea, din relatările media britanice, în urma unei anchete a programului „File on Four” al BBC Radio 4 şi al publicaţiei săptămânale Sunday Post, scrie evz.ro.

Cazul readuce în amintire pe acela descoperit în martie, tot în Scoţia, unde tot într-un fost orfelinat catolic a fost confirmată existenţa unei gropi comune cu resturile a circa 800 de copii. Grav este că presa nu a avut curajul de a merge până la capăt cu dezvăluirile, fiindcă gura târgului adevăr grăieşte: sutele de nou-născuţi erau copiii „incomozi” ai măicuţelor dreptcredincioase care au „fluierat” în biserică.

Orfelinatul, condus de fiicele Caritate din Sf. Vincent de Paul, găzduia mai mult de 10.000 de copii în perioada deschiderii, în 1864, și la închidere, 1981.

You may also like

Comments are closed.

By