Șeful Procuraturii Anticorupție desființează versiunea RISE: Ilan Șor nu poate fi amnistiat din mai multe motive

Sor

Șeful Procuraturii Anticorupție infirmă versiunea jurnaliștilor de la RISE Moldova, conform căreia Ilan Șor ar putea cădea sub incidența legii amnistiei. Viorel Morari spune că acest lucru este imposibil din mai multe motive categorice.

Potrivit lui Viorel Morari, omul de afaceri Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță în baza a două articole, unul dintre care, 243(3), nu cade sub legea amnistiei.

Cât ține de al doilea articol, ar putea cădea, însă nu în cazul lui Șor, pentru că el nu a reparat prejudiciul.

Totodată, Morari afirmă că un alt motiv este că Procuratura Anticorupție a contestat la Curtea de Apel recalificarea unui articol „Escrocherie în cauzarea de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere”.

Și chiar dacă instanța superioară va păstra condamnarea în baza acestui articol, Ilan Șor oricum nu poate fi amnistiat pentru că este condamnat și pe articolul 243 menționat mai sus, a explicat Morari pentru Deschide.md.

De menționat că, numele lui Ilan Șor a apărut în lista persoanelor care au beneficiat de Legea amnistiei într-o investigație realizată de RISE Moldova. Potrivit proiectului de lege, urmau să fie eliberați 1 700 de deținuți, inclusiv primarul de Orhei.

Amintim că Ilan Şor a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare, fiind acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari într-un dosar legat de creditele neperformante de la BEM în perioada în care a deținut funcția de președinte al consiliului de administrație al BEM.

You may also like

Comments are closed.

By