Românii ar putea călători în Marea Britanie numai cu vize, după 2019

img

Vești proaste pentru românii care vor să călătorească în Marea Britanie. După anul 2019 ar putea călători doar cu vize.

Negociatorul-şef al Londrei pentru Brexit, David Davis, a declarat că, din moment ce Marea Britanie nu va mai face parte din Uniunea Europeană, Londra îşi rezervă dreptul de a introduce vize pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Polonia, peste doi ani. Anunţul a fost făcut în timpul unei conferinţe de presă.

„Da, avem în vedere introducerea vizelor pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Polonia. Din moment ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, putem rezolva această problemă a migraţiei aşa cum ne este mai bine. Asta nu înseamnă, însă, că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai putea veni în Marea Britanie sau nu vor mai putea munci aici. Vom avea însă libertatea de a alege”, a declarat Davis.

Oficialul britanic a precizat că nu va fi oprit total accesul muncitorilor din România, Bulgaria şi Polonia în Regatul Unit, dar că este posibil să existe unele schimbări.

Negocierile cu privire la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană pot să mai dureze câteva luni până când se vor înregistra progrese suficiente în vederea trecerii la următoarea fază, cu privire la relaţiile viitoare, a declarat joi, la Bruxelles, negociatorul şef al UE Michel Barnier.

”Vom avea nevoie de mai multe săptămâni, poate chiar luni, pentru a atinge «progrese sufiente» în legătură cu principiile acestei retrageri ordonate”, a declarat Barnier în faţa presei.

Liderii UE insistă ca negocierile să înregistreze ”progrese sufiente” cu privire la ”factura Brexitului”, drepturile cetăţenilor afectaţi de retragerea regatului din Uniune şi statutul frontierei dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord pentru ca aceste negocieri să se lărgească, informează Observatorul.tv.

You may also like

Comments are closed.

By